Мусака с кускус
Продукти
- 4 стръка магданоз
- 1 с.л. брашно
- 150 мл. прясно мляко
- 2 яйца
- 30 г краве масло
- 1 с.л. олио
- 0 глава лук
- 100 г кускус сварен
- 350 г кайма телешка
Начин на приготвяне
- Задушаваме каймата в олиото и малко вода заедно със ситно нарязания лук.
- Посоляваме и поръсваме с магданоза.
- След това поливаме свареният кускус с половината от маслото.
- В намазана с масло тавичка изсипваме половината кускус и върху него разстиламе каймата, и отгоре разпределяме останалият кускус.
- Заливаме плътно мусаката с добре разбитите яйца, брашно и мляко.
- Отгоре поръсваме с останалото масло.
- Печем в силна фурна.
Тиквички с ориз
Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в олиото и малко вода. Прибавяме почистената и нарязана на др...
1 Коментар
Много се хареса вкъщи,супер рецепта!