Продукти
-
4
стръка
магданоз
-
1
с.л.
брашно
-
150
мл.
прясно мляко
-
2
яйца
-
30
г
краве масло
-
1
с.л.
олио
-
0
глава
лук
-
100
г
кускус
сварен
-
350
г
кайма
телешка
Начин на приготвяне
- Задушаваме каймата в олиото и малко вода заедно със ситно нарязания лук.
- Посоляваме и поръсваме с магданоза.
- След това поливаме свареният кускус с половината от маслото.
- В намазана с масло тавичка изсипваме половината кускус и върху него разстиламе каймата, и отгоре разпределяме останалият кускус.
- Заливаме плътно мусаката с добре разбитите яйца, брашно и мляко.
- Отгоре поръсваме с останалото масло.
- Печем в силна фурна.