Мусака с кускус
Продукти
4 стръка
магданоз
1 с.л.
брашно
150 мл.
прясно мляко
2
яйца
30 г
краве масло
1 с.л.
олио
0 глава
лук
100 г
кускус сварен
350 г
кайма телешка
Време:
30 мин.
Ниво:
лесно
Начин на приготвяне
Задушаваме к
аймата в олиото и малко вода заедно със ситно нарязания лук.
Посоляваме и поръсваме с магданоза.
След това поливаме свареният кускус с половината от маслото.
В намазана с масло тавичка изсипваме половината кускус и върху него разстиламе каймата, и отгоре разпределяме останалият кускус.
Заливаме плътно мусаката с добре разбитите яйца, брашно и мляко.
Отгоре поръсваме с останалото масло.
Печем в силна фурна.