Мусака с кашкавал
Продукти
- 0,5 ч. л. чубрица
- 1 с.л. доматен концентрат
- 200 г пасирани домати от консерва
- 1 скилидка чесън
- 2 глави лук
- 560 г кайма смес
- 1 кг картофи
- 0,5 ч. л. червен пипер
- 45 мл олио
- сол
- черен пипер на вкус
- за заливката:
- 280 г кисело мляко
- 2 яйца
- 1 с.л. брашно
- 100 г кашкавал
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
- Лукът се наситнява и се запържва в олиото за кратко.
- Прибавя се и наситненият чесън и щом леко омекне, се сипва каймата. Запържва се, докато стане на ситни трохи и започне да се карамелизира.
- Добавя се доматеният концентрат и се разбърква.
- Прибавят се чубрицата, червеният пипер и доматите.
- Наливат се около 100 мл вода, овкусява се със сол и черен пипер и се готви 5 минути на слаб огън.
- Картофите се обелват, нарязват се на ситни кубчета и се слагат в тава.
- При тях се доабвя каймата.
- Овкусява се със сол и черен пипер и се разбърква.
- Ястието се залива с вода, колкото да покрие продуктите и се пече до готовност в предварително загрята.
- За заливката: Киселото мляко се разбива с яйцата и брашното. Овкусява се със сол и черен пипер.
- Мусаката се залива с яйчено-млечната смес.
- Поръсва се с настърган кашкавал и се запича, докато се зачерви.
Супа пиле
Сваряваме пилето. Изваждаме го от бульона и го обезкостяваме. Към бульона прибавяме нарязаните лук, к...
Панирани пилешки бутчета със суроватка и корнфлейкс
Отстранява се кожата на бутчетата, след което се из...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook