Манджа с грозде
Продукти
- черен пипер на вкус
- сол на вкус
- 2 картофа
- 2 с.л. масло разтопено
- 800 г грозде зърна без семки
- 1 пиле около 1 кг.
- 1 с.л. мащерка ситно нарязана
- 2 с.л. коняк
- 3 с.л. зехтин
100 г съдържат:
- 200 калории
- 4 г мазнини
- 11 г протеини
- 18 г въглехидрати
Начин на приготвяне
- Смесваме коняка и зехтина, разбъркаме ги добре и намазваме цялото пиле.
- Слагаме пилето в намслена тава с гърдите нагоре и го поръсваме с мащерката.
- Потапяме гроздето и нарязаните картофи в маслото, изваждаме ги и ги нареждаме около пилето. Поръсваме със сол и черен пипер на вкус.
- Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна, около 60 минути.
- Изваждаме от фурната, порцираме и сервираме.
Свежа салата с пиле
Измиваме и накъсваме салатата и руколата.Нарязваме доматите и начупваме сиренето.Смесваме зеленчуците...
Салата с грах
Почистваме и накъсваме салатката.В купа смесваме салатката, руколата, грахта, сол, зехтин и оцет на в...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook