Продукти
-
черен пипер
на вкус
-
сол
на вкус
-
2
картофа
-
2
с.л.
масло
разтопено
-
800
г
грозде
зърна без семки
-
1
пиле
около 1 кг.
-
1
с.л.
мащерка
ситно нарязана
-
2
с.л.
коняк
-
3
с.л.
зехтин
Начин на приготвяне
- Смесваме коняка и зехтина, разбъркаме ги добре и намазваме цялото пиле.
- Слагаме пилето в намслена тава с гърдите нагоре и го поръсваме с мащерката.
- Потапяме гроздето и нарязаните картофи в маслото, изваждаме ги и ги нареждаме около пилето. Поръсваме със сол и черен пипер на вкус.
- Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна, около 60 минути.
- Изваждаме от фурната, порцираме и сервираме.