Лучени кръгчета с оризово брашно
Продукти
- 100 г оризово брашно
- 375 мл бира
- 120 г бяло брашно
- 3 глави лук
- 2 яйца
- 750 мл прясно мляко
- 0,5 ч.л. сол
- олио за пържене
Начин на приготвяне
- Изсипваме двата вида брашно и солта в купа.
- Оформяме кладенче в средата и изсипваме бирата. Добавяме яйцата едно по едно.
- Разбъркваме леко, до образуване на гладка, по-гъста каша.
- Оставяме сместа да "почине" най-малко 30 минути.
- Обелваме лука и го нарязваме на шайби с дебелина 1 см.
- Поставяме ги в дълбока купа и ги заливаме с прясното мляко.
- Така потопени шайбите ги оставяме за 1 час.
- В дълбок тиган или уок сипваме достатъчно мазнина за пържене. Загряваме я хубаво.
- Отцеждаме лучените кръгчета и ги потапяме в бирената каша.
- Пържим ги от всяка страна за около 3 минути до златист цвят.
- Изпържените лучени кръгчета поставяме върху кухненско руло, за да се отцедят от излишната мазнина.
- Сервираме веднага.
Салата от царевица с масло и черен пипер
Поставяме царевицата в купичка и към нея добавяме м...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook