Продукти
-
100
г
оризово брашно
-
375
мл
бира
-
120
г
бяло брашно
-
3
глави
лук
-
2
яйца
-
750
мл
прясно мляко
-
0,5
ч.л.
сол
-
олио
за пържене
Начин на приготвяне
- Изсипваме двата вида брашно и солта в купа.
- Оформяме кладенче в средата и изсипваме бирата. Добавяме яйцата едно по едно.
- Разбъркваме леко, до образуване на гладка, по-гъста каша.
- Оставяме сместа да "почине" най-малко 30 минути.
- Обелваме лука и го нарязваме на шайби с дебелина 1 см.
- Поставяме ги в дълбока купа и ги заливаме с прясното мляко.
- Така потопени шайбите ги оставяме за 1 час.
- В дълбок тиган или уок сипваме достатъчно мазнина за пържене. Загряваме я хубаво.
- Отцеждаме лучените кръгчета и ги потапяме в бирената каша.
- Пържим ги от всяка страна за около 3 минути до златист цвят.
- Изпържените лучени кръгчета поставяме върху кухненско руло, за да се отцедят от излишната мазнина.
- Сервираме веднага.