Лимонова торта с бъз
Ниво: лесно
Порции: 12
Продукти
Начин на приготвяне
1. Загряваме фурната на 180 градуса. Подготвяме 20 см форма за печене, като я покриваме с хартия за печене.
2. Поставяме кристалната захар и настърганата кора на лимона в дълбока купа. Разбиваме с миксер маслото и захарта и лимона, докато сместа побелее.
3. Добавяме яйцата едно по едно, като между тях добавяме и по 2 лъжици от пресятото предварително брашно.
4. Накрая разтваряме 2 лъжици от брашното с топла вода и с тази смес заравняваме добре тестото по краищата и отгоре, докато се получи равна повърхност.
5. Печем на около 40 минути. Изваждаме сладкиша и го оставяме да се охлади. Изцеждаме лимоновия сок, добавяме сиропа от бъз и заливаме сладкиша. Поръсваме отгоре с пресята пудра захар.
6. По желание можем да направим и айсинг глазура и да декорираме с цветчета от бъз.
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook