Лимонова торта с бъз |
|
Продукти
|
Време: 70
|
Начин на приготвяне1. Загряваме фурната на 180 градуса. Подготвяме 20 см форма за печене, като я покриваме с хартия за печене. 2. Поставяме кристалната захар и настърганата кора на лимона в дълбока купа. Разбиваме с миксер маслото и захарта и лимона, докато сместа побелее. 3. Добавяме яйцата едно по едно, като между тях добавяме и по 2 лъжици от пресятото предварително брашно. 4. Накрая разтваряме 2 лъжици от брашното с топла вода и с тази смес заравняваме добре тестото по краищата и отгоре, докато се получи равна повърхност. 5. Печем на около 40 минути. Изваждаме сладкиша и го оставяме да се охлади. Изцеждаме лимоновия сок, добавяме сиропа от бъз и заливаме сладкиша. Поръсваме отгоре с пресята пудра захар. 6. По желание можем да направим и айсинг глазура и да декорираме с цветчета от бъз. |