Лимонов сладкиш със сироп
Продукти
Начин на приготвяне
- Смесваме брашното с бакпулвера и солта.
- В голяма купа смесваме маслото, захарта, лимона, киселото мляко и яйцата.
- Разбиваме внимателно, като постепенно добавяме браното с бакпулвера и солта.
- Разбиваме докато се получи гладка смес.
- Изсипваме в намаслена или застлана с хартия за печене тавичка.
- Печем в умерена предварително загрята на 180 градуса фурна, около 40 минути или докато сладкиша се надуе и повърхността му придобие приятен златист загар.
- Изваждаме от фурната и оставяме да се охлади напълно.
- За сиропа: смесваме всички продукти в подходящ съд и ги слагаме на силен огън, като непрекъснато разбъркваме с дървена лъжица. Когато сиропа заври, намаляваме огъня и оставяме да ври тихо за 10-15 минути. С полученият горещ сироп, сиропираме изстиналият сладкиш.
- Оставяме да поеме сиропа и да се охлади. След това нарязваме на парчета и сервираме, по желание поръсен с пудра захар.
Хляб с масло
Затопляме малък емайлиран съд, отнемаме го от огъня и наливаме 1 кафена чашка хладка вода. Слагаме ма...
Печени макарони
Сваряваме макароните във вряща, посолена вода заедно с маслото, за да не залепват. Отцеждаме ги и ги ...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook