Лимонов кекс с крем от маскарпоне и малини
Продукти
- 1 бакпулвер
- щипка сол
- 1 кофичка кисело мляко
- 4 яйца
- 200 г захар
- 130 г масло меко
- 60 г нишесте , натурално
- 250 г брашно
- 2 лимона сок и настъргана кора
- 70 мл прясно мляко
- за гарниране:
- малини
- за глазурата:
- 220 г маскарпоне
- 2 жълтъка
- 120 г пудра захар
Начин на приготвяне
- В купа разбиваме захарта заедно с лимоновата кора.
- Добавяме яйцата, прясното, киселото мляко, лимоновият сок и маслото. Разбиваме на крем.
- Постепенно прибавяме брашното, нишестето и бакпулвера, като бъркаме така, че да се получи меко и пухкаво тесто.
- Изсипваме в тава или във форма и печем в предварително загрята на 180 градуса фурна, около 30-35 минути.
- Изваждаме сладкиша от фурната и оставяме да поизстине леко.
- През това време приготвяме глазурата като внимателно разбъркваме до хомогенна смес маскарпонето с жълтъците и захарта.
- Намазваме кекса с глазурата, гарнираме с малини и сервираме.
Домашен шоколадов сладолед с масло
Разтапяме шоколада и маслото на водна баня. Поставя...
Мъфини с бекон и сирене
Настъргваме сиренето. Нарязваме на ситно бекона. В купа разбиваме яйцата, добавяме олиото и киселото ...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook