Продукти
-
1
бакпулвер
-
щипка
сол
-
1
кофичка
кисело мляко
-
4
яйца
-
200
г
захар
-
130
г
масло
меко
-
60
г
нишесте
, натурално
-
250
г
брашно
-
2
лимона
сок и настъргана кора
-
70
мл
прясно мляко
- за гарниране:
-
малини
- за глазурата:
-
220
г
маскарпоне
-
2
жълтъка
-
120
г
пудра захар
Начин на приготвяне
- В купа разбиваме захарта заедно с лимоновата кора.
- Добавяме яйцата, прясното, киселото мляко, лимоновият сок и маслото. Разбиваме на крем.
- Постепенно прибавяме брашното, нишестето и бакпулвера, като бъркаме така, че да се получи меко и пухкаво тесто.
- Изсипваме в тава или във форма и печем в предварително загрята на 180 градуса фурна, около 30-35 минути.
- Изваждаме сладкиша от фурната и оставяме да поизстине леко.
- През това време приготвяме глазурата като внимателно разбъркваме до хомогенна смес маскарпонето с жълтъците и захарта.
- Намазваме кекса с глазурата, гарнираме с малини и сервираме.