Лесен ябълков сладкиш
Ниво: лесно
Порции: 12
Продукти
- 25 г краве масло
- пудра захар за поръсване
- щипка сол
- канела за поръсване
- 250 г брашно
- 110 мл олио
- 120 г кисело мляко
- 150 г захар
- 7 ябълки
- сок на половин лимон
- кафява захар за поръсване
- 1 пакетче бакпулвер
- 2 яйца
- 1 пакетче ванилия
Начин на приготвяне
1. Обелваме и нарязваме ябълките на резенчета. Поръсваме ги с кафявата захар и канелата и сока на половин лимон. Оставяме ги да преседят около 10 мин. и ги отцеждаме.
2. Разбиваме с миксер яйцата със захарта, ванилията, добавяме и олиото за около 3-4 минути. След това добавяме киселото мляко. Пресяваме брашното и бакпулвера, щипка сол и го добавяме към сместта на ръка, като бъркаме с бъркалка, до получаване на хомогенна смес.
3. Взимаме кръгла форма (25-27 см диаметър) и я намазваме с масло, поръсваме с брашно или използваме хартия за печене, като я изрязваме по диаметъра на формата.
4. Изсипваме половината смес и върху нея нареждаме половината ябълки. След това нареждаме останалите ябълки върху сместта и поръсваме с малко кафява захар и парченца масло.
5. Печем на 180 градуса около 30 минути или до златисто. Изваждаме сладкиша да изстине и покриваме с кърпа. След като изстине, поръсваме с пудра захар по желание
1 Коментар
That recipe is so easy to make. Thanks for sharing it! Fence Contractor Spring Hill, FL