Лесен ябълков сладкиш

Продукти

Начин на приготвяне

1. Обелваме и нарязваме ябълките на резенчета. Поръсваме ги с кафявата захар и канелата и сока на половин лимон. Оставяме ги да преседят около 10 мин. и ги отцеждаме.

2. Разбиваме с миксер яйцата със захарта, ванилията, добавяме и олиото за около 3-4 минути. След това добавяме киселото мляко. Пресяваме брашното и бакпулвера, щипка сол и го добавяме към сместта на ръка, като бъркаме с бъркалка, до получаване на хомогенна смес.

3. Взимаме кръгла форма (25-27 см диаметър) и я намазваме с масло, поръсваме с брашно или използваме хартия за печене, като я изрязваме по диаметъра на формата.

4. Изсипваме половината смес и върху нея нареждаме половината ябълки. След това нареждаме останалите ябълки върху сместта и поръсваме с малко кафява захар и парченца масло.

5. Печем на 180 градуса около 30 минути или до златисто. Изваждаме сладкиша да изстине и покриваме с кърпа. След като изстине, поръсваме с пудра захар по желание