Кюфтета на скара
Продукти
100 г съдържат:
- 250 калории
- 19 г мазнини
- 20 г протеини
Начин на приготвяне
- Слагаме каймата в голяма купа и я размесваме с дребно нарязания лук и магданоз.
- След това я овкусяваме с подправките - освен черен пипер и кимион може да добавим и много ситно нарязана люта чушка, 1-2 скилидки чесън, чубрица.
- От така получената кайма оформяме кръгли кюфтета, които притискаме между дланите (помага, ако потопим ръцете си във вода), за да се сплескат добре.
- Нагряваме скарата предварително и я намазваме леко с мазнина.
- При печенето, обръщаме кюфтета без да ги пробождаме.
- Поднасяме топли с лютеница или кьопоолу.
Свинско бон филе на скара
Смесваме зехтина, горчицата, чесъна, лука, оцета, лимоновата кора и пипера. Намазваме добре филетата ...
Сьомга на скара
Измиваме и подсушаваме рибата.Смесваме соевия сос, захарта, джинджифила, чесъна и солта в купа, за да...
1 Коментар
Препоръчвам да добавите и малко настърган кашкавал към каймата :) Става страхотно.