Крем супа от картофи с моркови и бекон
Продукти
- 6 картофа
- 125 г масло
- 3 моркова
- 2 бульона , зеленчукови
- 1 ч.л. сол
- 250 мл прясно мляко
- черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
- Обелваме и нарязваме картофите. Слагаме ги в тенджера с вода да се сварят.
- Добавяме почистените и нарязани моркови, зеленчуковите бульони и малко масло.
- Варим, докато зеленчуците омекнат.
- След това прецеждаме всичко в нов съд, намачкваме и пасираме.
- През това време добавяме и маслото.
- Получаваме гъста смес, в която изсипваме прясното мляко (предварително затоплено).
- Супата сервираме гореща, гарнирана с пържения бекон.
Баклава с орехи и бадеми
Намасляваме тавичка и поставяме в нея 3 точени кори, напръскваме ги с олио (или разтопено масло). Сме...
Салата от домати с бял лук и чушки
Измиваме и нарязваме доматите и чушките. Поставяме ...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook