Крем супа от картофи с моркови и бекон

Продукти

  • 6 картофа
  • 125 г масло
  • 3 моркова
  • 2 бульона
    , зеленчукови
  • 1 ч.л. сол
  • 250 мл прясно мляко
  • черен пипер
    на вкус

Начин на приготвяне

  1. Обелваме и нарязваме картофите. Слагаме ги в тенджера с вода да се сварят.
  2. Добавяме почистените и нарязани моркови, зеленчуковите бульони и малко масло.
  3. Варим, докато зеленчуците омекнат. 
  4. След това прецеждаме всичко в нов съд, намачкваме и пасираме.
  5. През това време добавяме и маслото. 
  6. Получаваме гъста смес, в която изсипваме прясното мляко (предварително затоплено).
  7. Супата сервираме гореща, гарнирана с пържения бекон.