Крем супа от карфиол със смокини
Продукти
- 2 с.л. брашно
- 1 с.л. масло
- 3 с.л. заквасена сметана
- 100 г смокини
- 1 жълтък
- 300 мл. прясно мляко
- 800 мл. вода
- 550 г карфиол
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
- Измиваме и начупваме карфиола на букетчета. Сваряваме го в посолената вода 20 минути.
- На слаб огън леко препичаме брашното до розово и го объркваме с маслото. Размиваме полученото “тесто” малко по малко с млякото. Бъркаме постоянно, до сгъстяване (около 10 минути).
- Смесваме сварения карфиол, без да го изцеждаме от водата му, с получената брашнена каша. Смиламе с миксер и оставяме на слаб огън десетина минути, на затворен капак. Овкусяваме със сол и черен пипер на вкус.
- След това почистваме, завиваме във фолио и запичаме смокините във фурна, на 170 градуса (около 20 минути).
- Точно преди да сервираме, правим застройка с жълтъка и заквасената сметана и поръсваме супата със нарязаните смокини.
- По желание, може да гарнираме с малко пресен магданоз.
Коктейл "Rio"
Фреша, водката и ликьора изсипваме в чашата и ги "шейкваме", след по ръба на чашата "пускаме" гренади...
Печени смокини върху подложка от цедено кисело мляко
Почистваме и нарязваме на много ситно джинджифила. ...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook