Коктейл "Rio"
Продукти
- 10 мл. гренадин сироп
- 20 мл. ликьор "Пасоа"
- 100 мл. фреш от портокал
- 30 мл. водка боровинка или горски плодове
- за флота:
- синьо кюрасо
- газирана вода
- водка
- лед
Начин на приготвяне
- Фреша, водката и ликьора изсипваме в чашата и ги "шейкваме", след по ръба на чашата "пускаме" гренадина и от високота си сладост той попада на дъното.
- Флота правим от водка, натрошен лед, малко газирана вода, синьо кюрасо и леко постипваме отгоре.
- Украсяваме с шайба от портокал, нанизана от сабичка с черешка мараскино.
Коктейл „La Rochelle”
Изсипваме ликьорите и коняка в чаша за топли напитки, прибавяме затопленото мляко, след това внимател...
1 Коментар
С носталгия към лятото Chef Валентин Александров и kulinaria.bg забъркаха за Вас, малко свежи аромати, няколко цвята и ликьор с име на страст, получи се един екзотичен и вкусен танц, който поднасяме с много любов. Неговото име е коктейл "RIO", хубав спомен за един сезон....