Close search

Козуначени кифлички на Катето

5.0
от общо 127 гласа
Време: 50
Ниво: лесно
Порции: 6
Сервирай с 5 a852e0e9961b8fb2d7ac49d28a4cebe8c0323c8fb239b45e557c7dbc2ee2a33e Кафе

Козуначени кифлички на Катето photo-credit Вкусни козуначени кифлички

Начин на приготвяне

1. Размиваме маята с 1/2 ч.ч. затоплено мляко и малко брашно, една ч.л. захар и оставяме да втаса.

2. Замесваме тестото с пресятото брашно, добавяме маята, разбитите яйца със захарта и ванилията и разтопеното масло, солта, останалото мляко и настърганата кора на лимона.

3. Замесваме меко тесто на топка, поръсваме го с брашно и оставяме да втаса, докато удвои обема.

4. Разделяме тестото на 4-5 топки и ги разточваме на кръг, с дебелина на тестото около 2 см.

5. Разрязваме кръга на 8 триъгълника, всеки с основа около 3 см. Слагаме с лъжичка малко сладко в основата на триъгълника и навиваме.

6. Нареждаме кифличките в тава върху хартия за печене, с разстояние между тях. Оставаме ги да втасат още.

7. Намазваме ги с разбития жълтък и олиото. По желание можем да ги поръсим със захар, филирани или нарязани бадеми или други ядки.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност