Кейк с черен шоколад, овесени ядки и ягоди
Продукти
- стафиди
- орехи
- 50 г овесени ядки
- 100 г брашно
- 200 г захар
- 8 жълтъка
- 6 яйца
- 350 г масло
- 350 г натурален шоколад
- ягоди
Начин на приготвяне
- На водна баня разтопяваме маслото и шоколада.
- Разбиваме на крем яйцата, жълтъците и захарта.
- Разтопеният шоколад смесваме с яйцата и към тях добавяме пресятото брашно, половината овесени ядки, орехите и малко стафиди.
- Намазваме форма за кекс с масло и поръсваме с брашно.
- Изливаме готовата смес във формата, поръсваме с останалите овесени ядки и малко стафиди, и печем на 150 градуса около 30 минути, след което още 10-15 минути на 180 градуса.
- След като кейкът е готов, го оставяме да престои 1 час в хладилника (вкусът е различен), но може да се консумира и топъл.
- Преди сервиране гарнираме с пресни ягоди.
Печено филе от сьомга с черен ориз, лимец и кълнове
Сьомгата запичаме в малко зехтин и бяло вино за 12 ...
Хамбургер с панирана риба и зелена салата
Разрязваме питката на две.Взимаме едната част от хл...
1 Коментар
и на стафидите не има схванах посоката на движение?!?!?