Продукти
-
стафиди
-
орехи
-
50
г
овесени ядки
-
100
г
брашно
-
200
г
захар
-
8
жълтъка
-
6
яйца
-
350
г
масло
-
350
г
натурален шоколад
-
ягоди
Начин на приготвяне
- На водна баня разтопяваме маслото и шоколада.
- Разбиваме на крем яйцата, жълтъците и захарта.
- Разтопеният шоколад смесваме с яйцата и към тях добавяме пресятото брашно, половината овесени ядки, орехите и малко стафиди.
- Намазваме форма за кекс с масло и поръсваме с брашно.
- Изливаме готовата смес във формата, поръсваме с останалите овесени ядки и малко стафиди, и печем на 150 градуса около 30 минути, след което още 10-15 минути на 180 градуса.
- След като кейкът е готов, го оставяме да престои 1 час в хладилника (вкусът е различен), но може да се консумира и топъл.
- Преди сервиране гарнираме с пресни ягоди.