Картофени кюфтета с копър
Продукти
- 2 с.л. олио и 30 мл. олио за пържене
- 3 стръка копър
- 20 гр. краве масло
- 2 яйца
- 1 глава лук
- 500 гр. картофи
- 1 с.л. лимонов сок
- сол на вкус
- За панировката:
- 2 яйца
- 3 с.л. прясно мляко
- 2 с.л. брашно
- 1 пак. галета
Начин на приготвяне
- Сваряваме небелените картофи в посолена вода за 30-40 минути. Намачкваме ги с преса, прибавяме солта и кравето масло.
- Нарязваме лука на ситно и го запържваме до златисто в сгорещената мазнина.
- При картофите добавяме лимоновия сок, лука и яйцата.
- След това слагаме нарязания на ситно копър и малко сол на вкус.
- Всичко омесваме добре и от сместа оформяме кюфтета.
- Всяко кюфте панираме първо в брашното, след това в яйчената смес (получена от млякото, разбито с яйцата) и накрая - в галетата. Пържим в загрятото олио.
Панирани бутчета на фурна
Отделяме белтъците в купа и ги разбиваме на пяна. Разбиваме с тел киселото мляко, добавяме лимонов со...
Френски палачинки
Разбиваме яйцата със солта. Добавяме млякото и брашното, лъжица по лъжица, като бъркаме сместа бавно ...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook