Продукти
-
2
с.л.
олио
и 30 мл. олио за пържене
-
3
стръка
копър
-
20
гр.
краве масло
-
2
яйца
-
1
глава
лук
-
500
гр.
картофи
-
1
с.л.
лимонов сок
-
сол
на вкус
- За панировката:
-
2
яйца
-
3
с.л.
прясно мляко
-
2
с.л.
брашно
-
1
пак.
галета
Начин на приготвяне
- Сваряваме небелените картофи в посолена вода за 30-40 минути. Намачкваме ги с преса, прибавяме солта и кравето масло.
- Нарязваме лука на ситно и го запържваме до златисто в сгорещената мазнина.
- При картофите добавяме лимоновия сок, лука и яйцата.
- След това слагаме нарязания на ситно копър и малко сол на вкус.
- Всичко омесваме добре и от сместа оформяме кюфтета.
- Всяко кюфте панираме първо в брашното, след това в яйчената смес (получена от млякото, разбито с яйцата) и накрая - в галетата. Пържим в загрятото олио.