Картофена крем супа с лук
Продукти
- 1 пак. краве масло
- 250 мл. прясно мляко
- 1 ч.л. сол
- 2 бульона зеленчуков или пилешки, по избор
- 2 моркова
- 1 ч.л. розмарин
- 2 глави лук
- 6 картофа
Начин на приготвяне
- Обелваме и нарязваме картофите. Слагаме ги в тенджера с вода да се сварят.
- Добавяме почистените и нарязани моркови, розмарина, лука, бульоните и малко масло.
- Варим докато зеленчуците омекнат.
- След това прецеждаме всичко в нов съд, намачкваме и пасираме.
- През това време слагаме и маслото.
- Получаваме гъста смес, в която сипваме прясното мляко (предварително затоплено).
- Супата сервираме гореща с малко крутони. (По желание, може да добавим течна сметана и пресен лук).
Пълнозърнест хляб
Затопляме малък емайлиран съд, отнемаме го от огъня и наливаме 1 кафена чашка хладка вода. Слагаме ма...
Салата от рукола със сушени домати
Почистваме и накъсваме руколата. В малка купичка см...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook