Продукти
-
1
пак.
краве масло
-
250
мл.
прясно мляко
-
1
ч.л.
сол
-
2
бульона
зеленчуков или пилешки, по избор
-
2
моркова
-
1
ч.л.
розмарин
-
2
глави
лук
-
6
картофа
Начин на приготвяне
- Обелваме и нарязваме картофите. Слагаме ги в тенджера с вода да се сварят.
- Добавяме почистените и нарязани моркови, розмарина, лука, бульоните и малко масло.
- Варим докато зеленчуците омекнат.
- След това прецеждаме всичко в нов съд, намачкваме и пасираме.
- През това време слагаме и маслото.
- Получаваме гъста смес, в която сипваме прясното мляко (предварително затоплено).
- Супата сервираме гореща с малко крутони. (По желание, може да добавим течна сметана и пресен лук).