Гофрети с ягоди и сладолед
Продукти
Начин на приготвяне
- Разделяме белтъците и жълтиците в две отделни купички.
- В едната купичка разбиваме белтъците с половината захар, докато станат на сняг.
- В другата, разбиваме останалата захар с жълтъците и след побеляването им добавяме разтопеното масло. Продължаваме да бъркаме, докато се получи кремообразна смес, след което малко по-малко добавяме водата.
- Получената смес смесваме с разбитите белтъци, като продължаваме да бъркаме, но на по-ниски обороти.
- Пресяваме брашното заедно с канелата и ванилията, и ги добавяме към останалата смес, като отново разбъркваме добре. Получената готова смес трябва да е с гъстотата на боза, за да може се разлива свободно по пресата за печене.
- Печем гофретите в силно загрят и леко намазнен гофретник.
- Гарнираме всяка гофрета с топка сладолед и нарязани ягодки. Може да добавим и малко шоколадов топинг и пудра захар.
Съвет: За да станат по-хрупкави гофретите, може да ги запечем малко повече - докато придобият лек златисто-кафяв цвят. И обратното - колкото по-малко ги печем, толкова по-меки ще се получат.
Шербет от киви
Слагаме захарта в малка тенджерка и добавяме 400 мл от фреша.Загряваме внимателно като разбъркваме не...
Плодова салата с нектарини, киви и горски плодове
Почистваме и нарязваме плодовете като боровинките о...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook