Гъби в зехтин
Продукти
Начин на приготвяне
- Почистваме, измиваме и нарязваме гъбите на едро. (По желание, може да ги оставим цели).
- В дълбок тиган загряваме зехтина. Прибавяме гъбите и ги оставяме да се задушат под капак, като разбъркваме от време на време.
- След около 10 минути, добавяме чесъна и подправките.
- Задушаваме за още около 10 минути, снемаме от котлона и поръсваме със ситно нарязаният магданоз.
- Разбъркваме и сервираме.
Спагети с бекон и тиква
В дълбок съд запържваме панчетата или бекона в една супена лъжица зехтин за няколко минути. Добавяме ...
2 Коментара
Да, с масло са както се казва "класика в жанра".
Рецепта на гъби в масло сме написали тук: http://kulinaria.bg/recipes/gabi-v-maslo, а с масло и с добавени сушени домати тук: http://kulinaria.bg/recipes/gabi-v-maslo-sas-susheni-domati :)
Предпочитам ги пак така,но с масло :)