Еврейски сладък хляб "Халла"
Продукти
Начин на приготвяне
- Маята се размива в голяма купа с топлата вода (около 45 ºС). Добавят се медът, яйцата, олиото и солта.
- Брашното се добавя малко по малко при непрекъснато бъркане, след което се замесева тесто. Меси се, докато не се получи еластично тесто, което не лепне.
- Добавя се брашно, ако е необходимо. Готовото тесто се покрива с чиста влажна кърпа и се оставя за час и половина.
- Когато удвои обема си, тестото се поставя на набрашнена повърхност, разделя се на две и се премесва още 5-6 минути. Всяка част се разделя на три и се разточва на дълги "змиички", след което се заплитат, както се плете козунак. Краищата се застъпват и се сплитат на плитка. Сплетените хлябове се покриват с кърпа и се оставят да втасат за около час.
- Намазват се с разбит жълтък, поръсват се с маково семе и се пекат в предварително загрята фурна на 190 градуса за около 40 минути.
Солен кейк със сирене
Разбиват се яйцата и към тях се добавя на тънка струйка олиото. Разбива се, докато поеме напълно. Доб...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook