Еленско месо с билки
от общо
126 глас
Време: 4 ч. и 15 мин.
Ниво: професионално
Порции: 2
Ниво: професионално
Порции: 2
Продукти
- 1 щипка черен пипер
- 1 щипка мащерка
- сол на вкус
- 1 щипка розмарин
- 300 г еленски бут или плешка
- за соса:
- 1 щипка копър
- 1 щипка магданоз
- 1 щипка босилек
- 1 щипка риган
- 1 щипка розмарин
- 1 с.л. сух сос (+ 100 мл. вода), направен предварително, по указание на опаковката
100 г съдържат:
- 158 калории
- 3 г мазнини
- 30 г протеини
Начин на приготвяне
- Втриваме подправките в месото, навиваме го и го връзваме на руло.
- Печем в предварително загрята на 180-200 градуса фурна, около 3-4 часа.
- Отстраняваме конците и го нарязваме на парчета.
- В отделен съд сипваме малко бульон от тавата, в която сме пекли месото и добавяме подправките.
- Варим около 5 минути и добавяме предварително приготвеният сух сос. Редуцираме го.
- Сервираме месото полято със соса и по желание, с гарнитура от картофено пюре.
* Еленско месо с билки може да опитате в ресторант за дивеч „Ловната къща“.
Кускус със зеленчуци
Почистваме и нарязваме зеленчуците.В голяма купа ги смесваме заедно с кускуса.Добавяме маслото, сол н...
Филе от фазан с горски гъби и рьощи от тиквички
Загряваме зехтина в тиган и запечатваме филето от д...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook