Продукти
-
1
щипка
черен пипер
-
1
щипка
мащерка
-
сол
на вкус
-
1
щипка
розмарин
-
300
г
еленски бут
или плешка
- за соса:
-
1
щипка
копър
-
1
щипка
магданоз
-
1
щипка
босилек
-
1
щипка
риган
-
1
щипка
розмарин
-
1
с.л. сух сос
(+ 100 мл. вода), направен предварително, по указание на опаковката
Начин на приготвяне
- Втриваме подправките в месото, навиваме го и го връзваме на руло.
- Печем в предварително загрята на 180-200 градуса фурна, около 3-4 часа.
- Отстраняваме конците и го нарязваме на парчета.
- В отделен съд сипваме малко бульон от тавата, в която сме пекли месото и добавяме подправките.
- Варим около 5 минути и добавяме предварително приготвеният сух сос. Редуцираме го.
- Сервираме месото полято със соса и по желание, с гарнитура от картофено пюре.
* Еленско месо с билки може да опитате в ресторант за дивеч „Ловната къща“.