Доматена супа здравословно
Продукти
- 30 г масло
- щипка захар
- 700 мл зеленчуков бульон
- сол
- 50 г дребна паста, по избор
- босилек
- мащерка
- 3 с.л. зехтин
- 3 скилидки чесън
- 1 глава лук
- 1 кг зрели розови домати
Начин на приготвяне
1. Обелваме и нарязваме на кубчета доматите. Нарязваме лука и чесъна на ситно и ги задушаваме със зехтин и сол за 5 минути.
2. Добавяме нарязаните и обелени домати и продължаваме да задушаваме, докато омекнат. Добавяме и горещия зеленчуков бульон и оставяме да се свари около 15 минути.
3. Сваляме от котлона и пасираме с пасатор. Добавяме дребната паста или фиде и оставяме тя да се свари, според указанията.
4. Сваляме от котлона и добавяме мащерка, босилек и кубчето масло. По желание може да поднесем със ситно нарязано твърдо сварено яйце.
Слепени бадемови сладки
1. Пресяваме брашното в дълбока купа, заедно с бакпулвера. Добавяме канелата и смляните бадеми.2. Отд...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook