Продукти
-
30
г
масло
-
щипка захар
-
700
мл
зеленчуков бульон
-
сол
-
50
г
дребна паста, по избор
-
босилек
-
мащерка
-
3
с.л.
зехтин
-
3
скилидки
чесън
-
1
глава
лук
-
1
кг зрели
розови домати
Начин на приготвяне
1. Обелваме и нарязваме на кубчета доматите. Нарязваме лука и чесъна на ситно и ги задушаваме със зехтин и сол за 5 минути.
2. Добавяме нарязаните и обелени домати и продължаваме да задушаваме, докато омекнат. Добавяме и горещия зеленчуков бульон и оставяме да се свари около 15 минути.
3. Сваляме от котлона и пасираме с пасатор. Добавяме дребната паста или фиде и оставяме тя да се свари, според указанията.
4. Сваляме от котлона и добавяме мащерка, босилек и кубчето масло. По желание може да поднесем със ситно нарязано твърдо сварено яйце.