Доматена супа

Продукти

  • 50 г дребна паста, по избор
  • сол
  • босилек
  • мащерка
  • 3 с.л. зехтин
  • 3 скилидки чесън
  • 1 глава лук
  • 1 кг зрели розови домати
  • 30 г масло
  • 700 мл зеленчуков бульон
  • щипка захар

Време: 40
Ниво: лесно

Large domatena supa

Начин на приготвяне

1. Обелваме и нарязваме на кубчета доматите. Нарязваме лука и чесъна на ситно и ги задушаваме със зехтин и сол за 5 минути.

2. Добавяме нарязаните и обелени домати и продължаваме да задушаваме, докато омекнат. Добавяме и горещия зеленчуков бульон и оставяме да се свари около 15 минути.

3. Сваляме от котлона и пасираме с пасатор. Добавяме дребната паста или фиде и оставяме тя да се свари, според указанията.

4. Сваляме от котлона и добавяме мащерка, босилек и кубчето масло. По желание може да поднесем със ситно нарязано твърдо сварено яйце.