Боб с наденица
Продукти
- 500 г боб
- 1,5 ч.л. джоджен
- 300 г наденица
- 2 ч.л. чубрица
- 1 ч.л. сол
- 1 ч.л. черен пипер
- 1 домат
- 10 с.л. олио
- 2 моркова
- 1 глава лук
100 г съдържат:
- 350 калории
- 10 г мазнини
- 17 г протеини
- 25 г въглехидрати
Начин на приготвяне
- От вечерта накисваме боба в студена вода. След това го отцеждаме от водата, слагаме го в тенджера, заливаме го със студена вода и го варим на тих огън.
- След около половин час го прецеждаме и го заливаме с гореща вода. След това прибавяме олиото, нарязаните лук и моркови, и го оставяме да ври.
- Нарязваме наденицата на парчета с големина според вкуса ни.
- Когато бобът е почти уврял, прибавяме нарязания домат, наденица, сол, червен пипер, джоджен и чубрица. Варим още около 10-15 минути.
- При сервиране можем да добавим стрит лют пипер. По желание, гарнираме и с люти чушки.
Панирани банани с хрупкава коричка
Разбиваме яйцата, към тях прибавяме прясното мляко,...
Пица с топено сирене
От готовото тесто* разточваме блат за пица, с големина според вкуса ни. Намазваме блата добре с домат...
3 Коментара
Следвам тази рецепта вече няколко години и моите си облизват парниците. Даже се наложи да одвоя дозата за да стигне за поне две яденета.
По добра рецензия....
Супер стана добра рецепта
ЕЕЕЕЕЕЕЕХХХХХХХХАААААА