Боб с наденица

Продукти

  • 500 г боб
  • 1,5 ч.л. джоджен
  • 300 г наденица
  • 2 ч.л. чубрица
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. черен пипер
  • 1 домат
  • 10 с.л. олио
  • 2 моркова
  • 1 глава лук

Начин на приготвяне

  1. От вечерта накисваме боба в студена вода. След това го отцеждаме от водата, слагаме го в тенджера, заливаме го със студена вода и го варим на тих огън. 
  2. След около половин час го прецеждаме и го заливаме с гореща вода. След това прибавяме олиото, нарязаните лук и моркови, и го оставяме да ври. 
  3. Нарязваме наденицата на парчета с големина според вкуса ни.
  4. Когато бобът е почти уврял, прибавяме нарязания домат, наденица, сол, червен пипер, джоджен и чубрица. Варим още около 10-15 минути.
  5. При сервиране можем да добавим стрит лют пипер. По желание, гарнираме и с люти чушки.