Баклава с фъстъци и локум
Продукти
Начин на приготвяне
- Намазняваме тавичка и поставяме в нея 3 точени кори, напръскваме ги разтопено масло. Смесваме фъстъците, локума, канелата и ванилията. Разстиламе малко от сместа върху корите, след това слагаме още 3 кори, напръскани с масло, а после поръсваме с фъстъчената смес. Продължаваме, докато свършат корите и орехите, и завършваме с кора. Преди печенето нарязваме баклавата в тавата на квадратчета или ромбчета.
- Печем в предварително загрята (до 200 градуса) фурна, до силно зарозовяло (около 50 минути).
- Междувременно приготвяме сиропа, като залеем захарта с вода. Добавяме ванилия и сока от лимона. Оставяме да ври на слаб огън за около 20 минути, докато сиропът почти се сгъсти.
- След като е изстинала добре, заливаме опечената баклава с горещия сироп. Оставяме я да се напой хубаво (на стайна температура) - около 24 часа.
- Сервираме в десертни купички или чинии.
Пиле с аспержи
Почистваме и нарязваме на ситно лука и джинджифила.В дълбок тиган загряваме пилешкия бульон и изсипва...
Баклава с фъстъци
Намазняваме тавичка с малко масло.Взимаме две кори и ги напръскваме с разтопено масло. В купа смесвам...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook