Close search

Три естествени болкоуспокоителни без странични ефекти

Три естествени болкоуспокоителни без странични ефекти Три естествени болкоуспокоителни, които са мощни, колкото лекарства, но без странични ефекти Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Острата или хронична болка е нещо, което всички от нас изпитват в даден момент от живота. Въпреки че това е мощно подсещане от тялото, че нещо се лекува или е погрешно, често се изисква начин за управление на болката, за да се живее по-функционален начин на живот.

Първите средства за управление на този вид болка, обикновено са хапчета с рецепта или други лекарства. Тези лекарства, обаче, имат странични ефекти и хората започват да осъзнават, че има повече природни решения, които могат да бъдат също толкова ефективен или по-мощни от лекарствата. Ето и 3 от тях.

Куркума

Куркумата е друга мощна противовъзпалителна храна с изключителни болкоуспокояващи свойства. Тя е древна подправка, която често се използва в индийската и азиатската кухня. Куркумата е доказана, че работи по-добре от много други болкоуспокояващи лекарства за облекчаване на артрит, болки в ставите, скованост, мускулни спазми и други хронични състояния на болка.

Естествено болкоуспокояващо и COX-2 инхибитор, куркумата е доказана, че е безопасен и ефективен лек, благодарение на способността си да спира не само възпаление, но и да потиска болка, свързана с нерв. Това я прави изключителна за тези, които страдат от фибромиалгия.

Босвелия

Често наричана индийски тамян, босвелия произхожда от сухите райони на Индия, Африка и Средиземно море. Това е забележително растение и започва да става все по-известно, заради своите противовъзпалителни свойства. Възпалението е основата на хроничната болка. Уникалните киселини (босвелиеви киселини) блокират свръхпроизводството на цитокинетична активност в увредените тъкани, като същевременно подобряват притока на кръв към ставите. Тази комбинация е доказана също, че увеличава подвижността на ставите и разхлабва скованост в ставите.

Босвелия показва голям успех при намаляване на възпалителни състояния, като Крон, ревматоиден артрит, остеоартрит, язвен колит и други болезнени състояния. Много изследвания са показали, че тя е толкова ефективна, колкото нестероидните противовъзпалителни средства (НСПВС), които са най-често предписваното лекарство за състояния, свързани с възпаление и хронична болка.

Астаксантин

Астаксантинът е наситен фитонутриент с червен цвят, синтезиран от микроводорасли, наречени Хематококус, и е известен още като „Кралят на каротеноидите“. Той се отглежда в прясна вода чрез използване на сложни техники.

Въпреки че астаксантинът може да не е толкова мощен, както водещите фармацевтични противовъзпалителни средства, установено е, че той е един от най-силните в природата. Няколко двойно-слепи, плацебо-контролирани животински и клинични проучвания показват, че астаксантин естествено потиска много от известните медиатори на възпаление, което облекчава възпалението и болката без странични ефекти.

Бил е използван ефективно за болки в ставите, възстановяване на мускулите и други болезнени състояния. Тъй като астаксантин е мастноразтворим (за разлика от повечето антиоксиданти) той се разнася от мастните молекули директно към вашите мускули, тъкани и органи, в които е най-необходим, като мозъка, гръдната тъкан, простатната тъкан, скелетната мускулатура и ретината.

Източник: biopogled.com

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност