Close search

Как да украсим коледно дома си според фън шуй

Как да украсим коледно дома си според фън шуй Най-светлите празници в година вече настъпват и във всеки дом трябва да се създаде подходяща атмосфера за посрещането на Коледа и Нова година с красива украса Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Най-светлите празници в година вече настъпват и във всеки дом трябва да се създаде подходяща атмосфера за посрещането на Коледа и Нова година с красива украса.

Експертите по фън шуй също има мнение относно украсата на дома, като казват, че за да привлечем необходимата любов, щастие и здраве в дома си, трябва да го украсим подходящо.

Не е тайна, че хората на запад твърдо вярват в разпоредбите на източното учение и преди коледно-новогодишните празници назначават специален дизайнер, който да създаде полезната енергия в дома им за празниците.

Най-важното правило е украсата в дома ви да създава усещането за мир и баланс, като се стимулира потокът на положителната енергия Чи.

На първо място при аранжиране на коледната украса на дома според фън шуй принципите е разчистването. Това означава, че трябва да махнете всички ненужни вещи, за да освободите пространство за новите елементи от интериора – коледните.

Задължително е при цветовете да има баланс, а не на едно място в стаята да изобилства само червеното, докато на друго сте украсили предимно в зелено. Избягвайте струпването на цветове, освен ако не е на коледната трапеза, където това е позволено.

Но на останалите пространства в стаите туширайте ярките цветове като червено и зелено с бяло или някои от пастелните тонове.

За да има хармония в коледната украса на дома ви, трябва да обърнете внимание на пространството, което ще украсявате. Това означава, че ако имате просторно жилище, не трябва да щадите украсата, а в обратния случай – да бъдете по-пестеливи.

Основният атрибут на коледната украса – коледната елха, също трябва да бъде украсявана според правилата на фън шуй. Елхата в учението символизира семейната хармония и изобилието.

Най-важно е елхата да бъде естествена, а не изработена от синтетичен материал. Украсявайки я, от значение е да оставяте елхата да диша, а не да я затрупвате от коледни лампички и панделки.

Важно е на елхата да присъстват червеният и жълтият цвят, тъй като червеното символизира любовта и приятелството, а жълтото – мир и разбирателството.

Важен акцент при коледната украса е и трапезата. Хубаво е, празнувайки, да седите на кръгла маса, където всичко ще се чувствате равни.

За да привлечете изобилието през следващата година, на масата поставете повече червени салфетки, плодове и свещи, които ще донесат естествена енергия и спокойствие, пише още ezine.bg.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност