Каква е разликата между клементина, сацума и портокала?
Какви са разликите между портокалите и другите подобно изглеждащи оранжеви плодове?
Ако бихте искали да знаете отговора, вижте фактите, които foodpanda подбра. Всички тези плодове са първоначално култивирани в Китай и се водят цитруси.
Клементина- това е малко по-малък портокал плод, на който кората е тънка и лесно се бели. Често има лъскав блясък и тръпчив вкус. Отглежда се в целия свят, като се твърди, че е кръстен на отец Пиер Клемент, който по невнимание отглеждал тези плодове в градината си.
Портокал – портокалът е кръстоска между помело и мандарина, като първоначално е бил култивиран в Китай, но е бил намерен да расте в тропически и субтропически климат. Плодовете са сладки, с много ароматна кора, която често се използва в кулинарията.
Сацума – идва от японската провинция, наречена също Сацума. В Япония той е известен също като Микан. Известен от 15-ти век и е с отпусната кожа, която се бели лесно. Плодът може да бъде както много сладък, така и много горчив. Най-често се намира без семки.
Тангерина – Има твърда кожа и се бели най- трудно от всичко гореизброени плодове. По-сладък е от останалите и се използва често в салати или за салатен дресинг. Плодът е кръстен на пристанище в Тунис (Танжер), където първоначално са били внесени мандарини.
Знаете ли че:
Христофор Колумб разпространява цитрусите по света.
Цитрусите помагат за премахване на черни точни, за избелване на зъбите, укрепване на нокти и успокояване на напукани устни.
Те са естествен антиоксидант, който спомага забавянето на стареенето на кожата.
Средно на година един човек в България изяжда около 21 кг портокали.
Източник и снимки: nie-jenite.bg
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook