Close search

Храни имуностимулатори

Храни имуностимулатори Кои храни са имуностимулатори? Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

В сезона на грипа и вирусите имунната ни система има нужда да е силна, за да бъде естествена бариера против заболяванията. Добър метод за защита от болестотворните бактерии е консумацията на храни имуностимулатори. Кои са те? 

Сьомгата, скумрията, херингата и сардината са с богато съдържание на Омега-3 мастни киселини, които са известни с положителното си действие върху имунната система. 

Те намаляват възпалителните процеси в тялото и стимулират дейността на белите кръвни телца, които се борят с проблемните бактерии. 

Определени видове клетки, в това число и белите кръвни телца, не могат да функционират без цинк. Него можем да си набавим от телешки черен дроб, телешко и агнешко месо, пълнозърнести храни

През лятото с лекота набавяме необходимия ни витамин D от слънчевите лъчи. През есента и зимата обаче трябва да консумираме повече листни зеленчуци като зеле и спанак

Слънчогледови семки и бадеми малко изненадващо доставят на организма витамин Е и са чудесен източник на наситени мастни киселини

Изследване на университета в Калифорния показва, че хората, които са консумирали всеки ден 3-4 чаши кисело мляко, са имали 25% по-малко настинки от тези, които не са. Причината е, че киселото мляко стимулира синтеза на гама интерферон, който блокира размножаването на вирусите. 

Богат източник на витамин C, който е мощно средство в борбата с настинките и грипа са цитрусовите плодове, доматите, чушките и броколите.

Лютите чушки, заедно с чесънът и лукът са познати като едни от най-силните естествени антибиотици и са широко използвани в народната медицина.

Източник: woman.bg

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност