ТОРТА
Добавено от
DONKADOBREVA
Видяна: 4570
Продукти
Торта За основата на тортата ползвам 4 готови рула/севън дей с различен пълнеж или каквито предпочитате/ 2 готови пандишпанови блата Крем 0.5 л.прясно пляко 4 с.л захар 3с.л.брашно 1 ванилия 1/2п масло /от 125 гр/ 2 яйца 1/2 пакетче стафиди/предварително накиснати във вода и 1 с.л ром/ 100 гр.смлени орехи 1п.желатин / накиснат в 3-4 с.л. студена вода,след като набъбне на водна баня се разтваря до прозрачност
Начин на приготвяне
Разбиват се жълтъците със захарта Белтъците с 1 с.л захар разбиваме на сняг Брашното се разбива със 100-150гр от студеното мляко да стане на рядка каша.Към останалото студено мляко прибавяме разбитите жълтъци със захарта и го слагаме за заври.След това добавяме и разбитото брашно като бъркаме енергично да не се получат бучици.След сгъстяването сваляме от огъня и добавяме ванилията и маслото.Оставяме крема да се поохлади и добавяме разбитите белтъци малко,по малко и бъркаме внимателно със шпатула.Накрая прибавяме охладения желатин,орехите и стафидите. След като крема е готов започваме да сглобяваме тортата. В тава слагам на дъното и по стените разрязано найлоново пликче и започвам да редя рулата/ които съм нарязала на 1,5см./на дъното и по стените.Намазвам с крем.От пандишпановия блат изрязвам кръг,поставям и сиропирам с топло,подсладено прясно мляко.Намазвам с крем,втори ред рула,крем и завършвам със втория блат,който също сиропирам.Оставям в хладилника за 2-3 часа и след това обръщам върху твърд тортен поднос. След това е украсата на тортата , а тя е въпрос на въображение
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook