Тиквички с кисело мляко
Добавено от
Velizara124
Видяна: 4060
Продукти
5-6 тиквички 1 кофичка кисело мляко 3,6% или повече 1 връзка копър 150-200мл олио Няколко скилидки чесън
Начин на приготвяне
Измивате добре тиквичките и нарязвате на филийки. Загрявате предварително олиото в тигана и след като мазнината загрее добре, добавяте тиквичките. След като тиквичките придобият кафеникав загар и от двете страни извадете и сложете в малко тенджерче с капак. Там тиквичките ще се задушат и ще омекнат. В моя случай с този брой тиквички наложиха 4-5 порции за пържене. Ако имате фритюрник, можете да сложите тиквичките и там, така ще станат по-бързо. Важното обаче е задължително да ги сложите в съд с капак и да престоят там поне 10-15 минути за да се задушат и да омекнат. Киселото мляко разбийте добре в кофичката и добавете в него предварително нарязания на дребно чесън. За по-добър ефект и вкус, би било отлично това да направите няколко часа преди да правите ястието. Така чесъна ще е пуснал аромата си и вкуса ще е чудесен. След като тиквичките са готови, подгответе една дълбока чиния и сложете няколко лъжици от киселото мляко с чесъна на дъното. След това върху него сложете един ред тиквички, след това отново кисело мляко с чесън и така докато сложите в съда всички тиквички. След като предястието е залято добре с киселото мляко, нарежете на дребно копъра и поръсете обилно отгоре. Ястието се сервира според вкусовте, лично аз го обичам студено. Тоест, престояло няколко часа за да поеме аромата на чесъна и след като е постояло в хладилника.
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook