Шоколадово-еклерова торта
Добавено от
MiraAtanasova
Видяна: 12104
Продукти
Продукти: Шоколадови блатове: 100гр.- меко масло 1ч.ч.- захар 2бр.- ванилия 3бр.-яйца/ на стайна температура/ 1ч.ч- брашно 1/2 ч. л.- бакпулвер 1 ч. л.- сода бикарбонат 50гр.- какао 1ч.ч- прясно мляко + 1 чаена лъжица ябълков оцет 10-12бр-еклери/колкото малко яйце/ Шоколадов крем: Използвах готов шоколадов крем. Към него прибавих 1пак.желатин . Желатина го разтопих и прибавих към готовия , топъл крем. Шоколадов ганаш: 150мл сметана 100мл черен шоколад За измазване: 100мл.-сметана / разбива се на сняг/ За декорация: 3пак.- пурички на "Престиж"
Начин на приготвяне
В купа се смесват брашното, какаото, содата, бакпулвера. Прясното мляко се смества с оцета и се оставя за 10 минути. Мекото масло се разбива със захарта и се добавят яйцата, едно по едно. Прибавят се и ванилиите. След това се редуват сухите съставки с прясното мляко на части. Получената смес се изсипва в подмазана форма за торта и се пече в предварително загрята фурна на 180 гр. След като се охлади блата се разрязва на две части. Направих си еклерите и ги напълних с жълт крем.Използвах от готовите кремове. В тортена форма се поставя шоколадовия блат.Сиропира се със сок от компот/може и с прясно мляко/.Намазва се леко с охладения шоколадов крем.Подреждат се еклерите плътно един до друг.От горе се заливат с останалия шоколадов крем.Поставя се втория блат и леко се притиска.Тортата се оставя за няколко часа в хладилник да се стегне. Сметаната се загрява и се отстранява от котлона.Прибавя се към нея нарязания на парчета шоколад.След това се разбърква до хомогенна смес.Оставя се да се охлади ,но да е течен. Тортата се изважда от формата и се заравнява с разбитата сметана от всички страни. Тортата декорирах от горе, с предварително отляти шоколадови фигурки, в силиконови формички . От горе се залива с шоколадовия ганаш.Стените на тортата се облепят с шоколадови пурички.
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook