Пурички с прошуто и рукола
Добавено от
magecreations
Видяна: 4062
Продукти
2 ч.ч. брашно ½ ч.ч вода 1/3 ч.ч прясно мляко 1/3 ч.ч зехтин 2 шепи рукола 5 гр. суха мая 1 жълтък за намазване сусам за поръсване
Начин на приготвяне
За приготвяне на тестото първо разтворете маята в млякото, като предварително затоплете млякото до около 40 градуса. Прибавете 1/2 ч.ч. брашно и захарта. Разбъркайте добре, да се получи гъста каша. Оставете да втаса. Прибавете готовата смес към останалите продукти - брашно, вода, зехтин и ситно нарязана рукола (руколата трябва да бъде подсушена) и започнете да месите. Тестото трябва да стане еластично и меко. Оставете тестото да втаса (да удвои размера си двойно). Разделете тестото на две топки. Върху набрашнена повърхост разточете на правоъгълна форма всяка от топките. Разделете правоъгълника на квадрати. В всеки квадрат сложете лента прошуто и завийте на панделка. Намажете пуричките с жълтък и поръсете със сусам. Оставете готовите пурички да втасат втори път за около 15 минути. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 20 минути отгоре и отдолу. Получават се около 30 пурички. Добър апетит!
1 Коментар