Пиле по хавайски
Добавено от
PetyaTsankova
Видяна: 4433
Продукти
1 п.пилешки гърди (или количество по желание) 1 к.заквасена сметана (200 гр) 1 ч.ч. прясно мляко 3-4 с.л.олио 1-2 с.л.брашно 2-3 с.л.соев сос (моят е тъмен) 1 ч.л. куркума щ.черен пипер сол на вкус
Начин на приготвяне
Пилешките гърди се нарязват на хапки ,с големина приблизително колкото орех( не че не ги режа и по-големи ;) ). В купа се объркват хубаво със соевия сос и се оставят в хладилника да се мариноват поне 20 минути (ако много бързате можете да пропуснете този момент). След което се овалват в брашното и се пържат до златисто в малко мазнина.Но нека наистина да се пържат ,затова парчетата ги слагайте на разстояние едно от друго .Изваждат се в чиния . В същата мазнина веднага се изсипва кофичката заквасена сметана,разбърква се и като се разтопи се добавя прясното мляко.Слага се куркумата ,за да се оцвети соса и се подправя със сол и черен пипер. Връща се месото ,оставя се на огъня 2-3 минути и при първото клокване се маха. Мога само да добавя ,че съм я правила и с останало ми бяло месо от печено пиле или от домашно пиле ,тогава само запържвам месото. И друго -ако вместо месо ,се запържат гъби и им се добави заквасената сметана и прясното мляко става чудесен млечен сос с гъби. Да ви е вкусно !
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook