Паста Болонезе
Добавено от
Alex_Nik
Видяна: 2755
Продукти
1 морков 1 стрък целина 1 глава лук 400 г кайма 150 г пене 1 скилидка чесън 1 буркан домати 1 ч.ч. червено вино 3 с.л. зехтин 1 ч.л. захар сол на вкус 1 ч.л. риган 1 с.л. пресен магданоз
Начин на приготвяне
В по-дълбок тиган с капак, сипваме зехтина и когато се сгорещи запържваме нарязания на дребно лук. След минута-две поставяме и нарязания на дребно или счукан в хаванче чесън, заедно с нарязаните на дребно кубчета морков и целина. Разбъркваме добре и добавяме каймата. Бъркайки непрекъснато, пържим около 5 минути. След това добавяме нарязаните на дребно домати и виното. Варим на тих огън около 10 минути. Прибавяме подправките и варим още 5 минути, след което соса е готов за сервиране. Сваряваме пенето, отцеждаме ги и ги поставяме в порционни чинии. Върху всяка порция поставяме от соса, а отгоре по желание, поръсваме със сирене "Пармезан" или кашкавал. *снимка: www.chiantilvpa.com
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook