ПЪЛНЕНА ТИКВА С ТРИ ВИДА МЕСО
Добавено от
krasimira.qnkova
Видяна: 9623
Продукти
1 дебело кора тиква 200 гр. телешко месо 200 гр. свинско месо 200 гр. пилешко месо 1 глава кромид лук 1/2 стрък праз лук 150 гр. гъби 1 морков 2 чушки (зелена и червена) 1 стрък целина 2-3 скилидки чесън черен пипер червен пипер червен лют пипер 50 мл. вино олио
Начин на приготвяне
Тиквата се издълбава и се натърква с червен лют и сладък пипер. Запича се за около 20 минути. Телешкото се нарязва и изпържва с кромид лук, малко черен пипер, сол и олио. Свинското се запържва с 1/2 стрък праз лук и олио. Пилешкото и гъбите се запържват. След това се смесват трите вида меса. Към тях се прибавят ситно нарязаните морков, чушки, целина и чесъна. Добавят се черния пипер и виното. Тиквата се пълни с приготвената плънка и капакът на тиквата се поставя отгоре. Пече се за около 2 часа и 30 минути. Ако е голяма тиквата и има вероятност да не се изпече, се завива с фолио.
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook