Паламуд на фурна
Добавено от
margo.vasi
Видяна: 4949

Продукти
Паламуд 1-2 лимона пресни листа девесил листа зелен лук листа магданоз смлян чер пипер олио оцет сол малко вода
Начин на приготвяне
Паламуда може да е пресен или замразен. Почиства се, измива се, нарязва се на големи парчета и се осолява.Наръсва се със сока на един лимон.Престоява едно денонощие след което се изплаква със студена вода. Всяко парче се срязва косо от страната на кожата на две места и в разрезите се слага по половин кръгче лимон.Поръсва се със смлян черен пипер от страната на месото и се намазва с олио.Подрежда се в тава с олио, като кожата да е отгоре.Всяко парче се покрива с листа девесил, останалите подправки се нареждат отгоре.Налива се малко водичка и малко оцет.Покрива се с фолио, като може да не е съвсем плътно, по- късно се сваля, за да придобие рибата златиста коричка.Пече се около 40 -50 минути на 180 градуса.След като се извади от фурната подправките се отстраняват.Може да гарнирате порциите с пресни краставици, картофено пюре или друго по Ваше желание. Приятен апетит!
2 Коментара
I like material like this. This is a great article and I really enjoyed reading it. You have an original style that makes your ideas stand out from other writers. nurture tech tips embedtree
I’m going to read this. I’ll be sure to come back. thanks for sharing. and also This article gives the light in which we can observe the reality. this is very nice one and gives indepth information. thanks for this nice article... mobile pre purchase car inspection